123drukuj.pl
  Wszystko co najlepsze do Twojej drukarki!

123drukuj.pl sp. z o.o.
ul. Strzelińska 21
55-010 Żerniki Wrocławskie


 

Infolinia:
Telefon:
E-mail:

123 123 270
71 31 16 123

biuro@123drukuj.pl

               opinie-123drukuj       

Polityka prywatności sklepu 123drukuj.pl

Polityka prywatności i ochrona danych osobowych

 

Polityka prywatności określa zasady przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy 123drukuj.pl, prowadzony pod adresem www.123drukuj.pl, zwanego również Sklepem Internetowym, przez 123drukuj.pl sp. z o.o. z siedzibą w Żernikach Wrocławskich, ul. Strzelińska 21. NIP 899256795, REGON 020478387, KRS 0000274836

Przywiązujemy dużą wagę do Twojej prywatności. Sklep internetowy dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu. Ściśle przestrzegamy wszystkich przepisów prawnych dotyczących danych osobowych oraz podejmujemy w tym celu wszelkie niezbędne działania określone w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016 r. poz. 922) oraz ogólnym rozporządzeniu UE o ochronie danych Dz.U. 2018 poz. 1000 z dnia 10 maja 2018 r. Na żądanie możesz przeglądać przechowywane dane osobowe i możesz je zmienić lub usunąć. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w naszej polityce prywatności. Zalecamy regularne zapoznawanie się z naszą polityką prywatności, aby mieć świadomość wszelkich zmian.

123drukuj.pl dochowuje wszelkich starań celem zachowania poufności pozyskanych danych, nie udostępnia innym podmiotom danych osobowych podanych dla celów marketingowych, w sposób umożliwiający im wykorzystanie danych dla własnych celów, ani tym bardziej danych nie odsprzedaje.

Jeśli masz pytania dotyczące przetwarzania Twoich danych osobowych, chętnie Ci pomożemy. Otrzymasz najszybszą odpowiedź, kontaktując się bezpośrednio z obsługą klienta 123drukuj.pl. Możesz skontaktować się z nami telefonicznie w dni robocze w godzinach 8:00 - 16:00. Odpowiemy na wszystkie pytania drogą mailową (biuro@123drukuj.pl) w ciągu 1 dnia roboczego. Zgodnie z przepisami dotyczącymi prywatności masz również prawo do złożenia skargi do organu ochrony danych w związku z przetwarzaniem danych osobowych.

Sklep internetowy, zgodnie z wymogami prawa, zarejestrował zbiór danych osobowych w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, pod numerem księgi 184474.

Korzystając ze Sklepu internetowego i składając zamówienie, Twoje dane są szyfrowane i wysyłane do nas przez bezpieczne połączenie. Możesz rozpoznać bezpieczne połączenie w prawym dolnym rogu przeglądarki lub na zielonym pasku adresu u góry ekranu. W ten sposób zapewniamy maksymalne bezpieczeństwo, a oszustwa lub kradzieże danych są wykluczone. Zielony pasek adresu i kłódka lub blokada są wyświetlane we wszystkich najnowszych wersjach przeglądarki Chrome, Internet Explorer, Opera i Firefox.

strzalka
 

1. Operatorem sklepu internetowego 123drukuj.pl, zwanego również sklepem internetowym, jest 123drukuj.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Żernikach Wrocławskich, ul. Strzelińska 21.2. Sklep internetowy realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
a. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
b. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
c. Poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www.
3. Niniejsza Polityka jest dokumentem informacyjnym i nie zastępuje polityki bezpieczeństwa, prowadzonej przez Operatora Serwisu zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych.
4. W zakresie danych, będących danymi osobowymi w świetnie przepisów o ochronie danych osobowych, administratorem danych jest Operator Serwisu.

2. Dane osobowe.
1. Sklep internetowy zbiera informacje podane dobrowolnie przez Użytkownika.


2. Administrator danych przetwarza dane osobowe w następujących celach:
- wykonanie umowy sprzedaży oraz umowy o świadczenie usługi elektronicznej lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem w/w umów,
- prowadzenia dokumentacji księgowej w tym wystawiania faktur,
- ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń, jakie może podnosić Administrator lub jakie mogą być podnoszone wobec Administratora.
- przygotowania i przedstawiania reklam, ofert i informacji handlowej, w szczególności przesyłania przez 123drukuj.pl na wskazany przez Klienta adres poczty elektronicznej zamówionego newslettera.

3. Zakres przetwarzanych danych osobowych.
Dla celu związanego z wykonaniem umowy sprzedaży, umowy o świadczenie usługi elektronicznej oraz prowadzenia ksiąg rachunkowych, zakres przetwarzanych danych to:
* imię,
* nazwisko,
* adres poczty elektronicznej,
* numer telefonu kontaktowego,
* adres dostawy (ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy, miejscowość, kraj).
W przypadku Klientów niebędących Konsumentami, Administrator danych może przetwarzać dodatkowo:
* nazwę przedsiębiorcy (nazwa firmy)
* dane adresowe przedsiębiorcy (ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy, miejscowość, kraj).

* numer NIP.

4. Administrator danych współpracuje z podmiotami zewnętrznymi, dzięki którym zapewnione jest prawidłowe funkcjonowanie sklepu internetowego i dostawa zamówień. Dane osobowe mogą być przekazywane następującym odbiorcom lub kategoriom odbiorców:
- przewoźnicy, którzy zajmują się dostawą przesyłek kurierskich,
- podmiotom świadczącym usługi księgowe,
- operatorom systemu płatności zapewniającym obsługę płatności,
- podmiotom świadczącym usługi informatyczne.

5. Dane osobowe zgromadzone przez 123drukuj.pl mogą być także udostępnione:
- odpowiednim organom państwowym na ich żądanie na podstawie odpowiednich przepisów prawa,
- innym osobom i podmiotom w przypadkach przewidzianych przez przepisy prawa.

6. W sytuacji, gdy Serwis przetwarza Państwa dane osobowe przysługują Państwu następujące prawa:
- prawo do dostępu do treści swoich danych osobowych, żądania ich sprostowania, usunięcia, lub ograniczenia przetwarzania danych, a także wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania a także prawo do przenoszenia danych,
- prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego - osoba, której dane przetwarzane są przez administratora ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, jeżeli uzna, iż dotyczące jej przetwarzanie danych osobowych narusza obowiązujące przepisy w zakresie ochrony danych osobowych. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

W celu skorzystania z wyżej wymienionych praw, prosimy o kontakt z Administratorem danych poprzez przesłanie stosownej wiadomości pisemnie na adres: 123drukuj.pl sp. z o.o. 55-010 Żerniki Wrocławskie,ul. Strzelińska 21, lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: biuro@123drukuj.pl.

 

3. Informacja o plikach cookies.

  1. Sklep internetowy korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. ,,ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Pliki tego rodzaju zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu lub podmioty z nim współpracujące.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
  5. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  6. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  7. w celu zapamiętania składu koszyka użytkownika w sklepie internetowym,
  8. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  9. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: ,,sesyjne" (session cookies) oraz ,,stałe" (persistent cookies). Cookies ,,sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). ,,Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  10. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  11. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  12. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów, a także operatorów płatności.
  13. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
  14. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  15. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

 

  1. Pliki cookies na 123drukuj   

    1. Logi serwera.
    2. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
    3. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    4. czas nadejścia zapytania,
    5. czas wysłania odpowiedzi,
    6. nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    7. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    8. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) - w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    9. informacje o przeglądarce użytkownika,
    10. Informacje o adresie IP.
    11. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
    12. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.
 

Jeśli nie zezwalasz na marketingowe pliki cookie, nie będziemy korzystać z Twojego przeglądania, wyszukiwania i zakupów w 123drukuj.pl w celu wyświetlania reklam, pasujących do Twoich zainteresowań. Zobaczysz wtedy losowe reklamy.

Ochrona danych
Państwa prywatność jest dla nas bardzo ważna. Wszystkie dane osobowe są u nas objęte szczególną ochroną. Wszystkie działania 123drukuj są zgodne z ustaleniami Ustawy o Ochronie Danych Osobowych oraz przepisami odnoszącymi się do ochrony danych w internecie.

Które dane są dla nas niezbędne?

Podczas składania zamówienia w 123drukuj niezbędne są Państwa dane osobowe w celu poprawnej realizacji zamówienia. Poprawność tych danych zostanie przez nas skontrolowana.

  • Dane ogólne: Są to następujące dane: imię, nazwisko, adres, które należy wpisać na formularzu zamówienia. Tych danych używamy do konroli oraz realizacji Państwa zamówienia.
  • E-mail: E-mail służy nam do potwierdzenia zamówienia oraz dostarczenia Państwu informacji w momencie wysyłki. Jeżeli zgłosili Państwo subskrypcję na e-biuletyn (i potwierdzili ją) będą Państwo raz na jakiś czas otrzymywali informacje o nowościach oraz promocjach. Jeśli nie chcą Państwo już dłużej otrzymywać e-biuletynu mogą Państwo w prosty sposób anulować subskrypcję.
  • Numer telefonu: Numer telefonu jest nam potrzebny, żeby telefonicznie skontrolować Państwa zamówienie. Możliwość skontaktowania się z Państwem w godzinach pracy jest dla nas bardzo ważna.

    Państwa numer telefonu nie będzie używany w celach marketingowych.
  • Przepływ danych: Przy każdej wizycie na naszej stronie zostają zachowane informacje o przepływie danych. Przykładowo: ilość przeglądanych stron lub dane o zamówionych produktach. Te dane nie są osobowe i używane są jedynie aby ulepszyć oraz uprościć naszą stronę.


W jakim celu używamy tych danych?

Cel w jakim używamy danych:

Dane osobiste

  • aby zrealizować Państwa zamówienie
  • dostarczenie przesyłki na przez Państwa podany adres
  • informowanie Państwa o nowościach i promocjach (jeżeli wyrazili Państwo zgodę na subskrypcję)

Przepływ danych

  • służą do ulepszenia strony internetowej 123drukuj.pl


Państwa dane są u nas bezpieczne

Państwa dane nie będą udostępniane osobom trzecim. Jedynie w przypadku nie stosowania sie do naszych warunków ogólnych dane będą udostępnione współpracującym z nami firmami windykacyjnymi.

Państwa dane będą przechowywane na zabezpieczonych serwerach. Upoważnieni pracownicy 123drukuj (mający obowiązek dochowania tajemnicy zawodowej) są jedynymi osobami mającymi dostęp do danych osobistych.
 


Jeśli mają Państwo pytania dotyczące naszej ochrony danych mogą Państwo skontaktować się z nami poprzez

Email: biuro@123drukuj.pl lub numer telefonu: 071 - 31 16 123

Preferencje plików cookie

Twój koszyk

Ilość Produkt
Nie ma produktów w Twoim koszyku.
Suma: 0,00 zł
(z podatkiem VAT)